19.6 Loch Ness/Inverness 27,7 sm

19.6 Loch Ness/Inverness  27,7 sm

Morgonen är dimmig då vi gör oss klara för slussningen ner till Loch Ness sjön. Då vi kommit ner för slussarnatill Loch Ness sjön har dimman lättat och vi har en mycket odramatisk solskensfärd över sjön. Odjuret ser vi inte liksom inte någon annan heller före oss. Efter sjön slussas vi ner för ännu 5 slussar,och nu befinner vi oss bakom en sista sluss ut till Nordsjön. Om vädret tillåter styr vi fören mot Orkney öarna på tisdagen. Imorgon lämnar Elin och Anna oss och Uffes bror Ray kommer som ny besättningsman. Vi skall på fyraman hand segla Osprey till Norge via Shetlandsöarna. Vi har bekantat oss med staden och besökt en äkta skottsk pub med live folkmusik och livliga skottar och smakat pådet lokala ölet. Bra sväng på pubben. I morgon tar vi det lugnt och planerar den fortsatta färden

Timo

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

3 Responses to 19.6 Loch Ness/Inverness 27,7 sm

 1. Dennis Rolin says:

  Följer med intresse med er färd och uppdateringarna här på bloggen.

 2. Barbara Rosenqvist-Pettersson says:

  Hoppas ni har hunnit ta många bilder så vi får se hur ni åker båt i det gröna. På Shetlands- och Orkneyöarna lär dom sticka underbart vackra ylletröjor, så passa på nu gubbar att göra fruarna glada med att hämta hem litet yllevaror.

  Barbara

 3. Kaj Genberg says:

  Härligt att läsa om er färd i delvis för mej kända vatten. Visserligen var det år 1967 så minnesbilderna har delvis grumlats eller kanske förgyllts av den tilltagande demensen! Akta er för sjögången då tidvattnet och vinden går mot varann! Det kan bli ganska skvalpigt, det var väl det ni råkade ut för direkt första dagen? Bra att ni tar er till Orkneyöarna också, dit kommer man inte alltför ofta.
  Ha en lyckosam fortsatt färd!
  Fd seglaren Kaj, Paprica på land i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: