20.6 Inverness

20.6 Inverness

Idag for Elin,Anna och Oscar till Edinburgtidigt på morgonen. Dom skulle fara med buss,men det visade sig att bussen var fullbokad och de måste ta tåget istället. Man förstår att bussen var fullbokad då man gemför priserna. Ca 16 pund med buss och 40 pund med tåg. Oscar liksom Ray kommer till Innverness sent ikväll medan Elin och Anna tog flyget till Helsingfors. Undertecknad och skepparen har tvättat byke, och bunkrat mat för färden mot Shettlandsöarna. Dessutom har Uffe gjort servicearbete med  toalettsystemet, som gjort uppror , eller borde man säga myteri (goda odörer i båten med andra ord). Vi måste inhandla en ny ventil från den lokala Marinbutiken,trodde vi, men det visade sig senare att ett av slangarna var helt igenproppat. Nu fungerar toaletten igen efter Uffes hjältemodiga arbete.

Vi har bekantat oss med den lokala matkulturen och förstås ölkulturen. Vi var för slöa för att göra mat i båten idag (dessutom var odören besvärande och matlusten av den orsaken inte den bästa ombord). Vädret idag har varit mulet och kyligt förutom någon timme nu på kvällen då solen utan förvarning tittade ut mellan molnen och värmde oss så att man t.o.m. fick en känsla av sommar för en stund. Marinan vi ligger i befinnersig  någon kilometer från Inverness centrum, som är Skottlands Highlands huvudort. En stad i storlek med Åbo, men till sin natur förstås helt annat. Här finns pubbar med live musik i varje gathörn. Det är bara att kliva in och ta sig en öl, lyssna lite på musik och sedan gå till nästa  (om man vill). Det känns liksom friare och mindre stelt än hos oss och desutom får hundar också komma på pub. Nåja, imorgon blir det nya äventyr på sjön med en ny besättning.

Timo (och Uffe)

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

3 Responses to 20.6 Inverness

 1. Katarina Pettersson says:

  Låter som en ljuvlig plats! Jag vill också dit!! Ha det så bra!

 2. Lasse Fuchs says:

  Hej Uffe
  Vi är på midsommar seglats med Lindroth, Lindroos, Bergström och Fux, samt att vi hyrt Rogers X-402. Nu ligger vi i D-bruk och väntar på själiga vindar , byarna 25 m/s. Och vi har WC BYTTAN i SKICK, tycker synd om dig.

  mvh. Lasse & CO

 3. Lasse Fuchs says:

  Hej grattis att Ni är på den rätta sidan av Skottland, vi är på fel sida av Kimitoön, altså vi är i Dalsbruk.

  h. samma gäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: