2.7 Kristiansand

 2.7 Kristiansand

Äntligen hade vinden mojnat så vi kunde starta söderut igen, vi startade vid sextiden, tanka diesel och lämnade Egersund bakom oss. Egersund har haft stor betydelse som marinbas för Tyskarna under kriget, de alierade bombade Egersunds marinbas i slutet av kriget och där deltog flere länders styrkor bla  Kanadensare och Nya Zeländare.  Norges kust är karg och detta fick vi verkligen se nu, höga bergdirekt mot havet med någon liten by där skydd för havet fanns, den beryktade sydspetsen Linndenes passerade på ett stenkasts avstånd för där skulle havet vara minst oroligt, vi hade inga problem med vågorna.

Regnet kom som väntat, sakta men ihållande, den enda ljusningen var två tumlare som korssade vår kurs under eftermiddagen. Vi anlände till Kristiansand vid halv sjutiden fick bra plats i den rymliga gästhamnen. Det fanns mycket lediga platser kvar fast vi anlände så sent på kvällen

Kristiansand är en  vacker stad, vänliga mäniskor och ordning och reda. Vi besökte en av stadens uteserveringar och försåg oss med pizza och öl.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: