16.7.2011 Kasnäs

16.7.2011 Kasnäs

Ja så startde då seglingens sista dag, vi steg upp redan vid 5 tiden och planerade att starta vid 6 tiden. Vi kom iväg, körde för motor ut till Husö, där hissade vi segel och började segla över Skiftet. det blåste lämpligt och vi seglade mellan 6 och 7 knop över hela Skiftet. Mitt på Skiftet överraskade vi en säl som låg och sov i vattnet, vi kom riktigt inpå den när jag väckte den med en handklappning. Det var första gången jag påträffade en sovande säl. Vi fick motorsegla genom Korpoström, efter dom smala sunden kunde vi åter börja segla och fick ordentlig fart upp till 8.4 knop SOG utanför Helsingholmen. Fast vinden var hård klarade båten utan problem vindbyarna och vi klarade seglingen utan att behöva reva  seglen.

När vi kom till Kasnäs blev vi mottagna som riktiga jordenrunt seglare, Kia, Timo, Ray och mina föräldrar mötte upp med både champagne och hembakt fylldkaka. Vi hade riktigt trevligt där vi satt och avnjöt kaffe och kaka runt bordet och berättade goda historier från vår segling. Timo och Kia körde oss sedan  med sin bil upp till Kimito.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

One Response to 16.7.2011 Kasnäs

 1. Kaj Genberg says:

  Välkomna hem ännu en gång!
  Nog har ni varit ”Runtseglare” fast det inte var hela klotet! Men Skottland Runt låter nära sanningen. Ni skulle nog vara förtjänta av en artikel i dom lokala blaskorna tycker jag.

  Kanske det sen skulle passa med Högsåra Runt som HUS ordnar i mitten av augusti och sen en försenad Bruksrunda i september? För att se vad s/y Osprey går för.
  Hälsn.
  Kaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: