26.1.2017 Brödrecept á la Kurt Björklund

Hittade ett intressant brödrecept som skall provas här under veckoslutet. Kurt Björklund som seglade sin Golden Lady nästa 4 varv runt jorden bakade detta bröd på sina resor. Alltså bara att sätta nävarna i degen å börja knåda.

PS. Tvätta händerna först…

Kurts saltvattensbröd

1 mugg saltvatten
1 påse torrjäst
1 kg vetemjöl
1/2 – 1 msk strösocker

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt vatten
och knåda degen tills den släpper från bunken.

Låt jäsa två och en halv timme.

Forma degen så att den får plats i en kastrull, lägg
ner degen och grädda under lock på svag värme i en
kastrull på spisen i 40 minuter.

Lycka till

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: