22 – 23.6.2017 Taalintehdas – Fårösund 207 nm

22.6.2017 koitti lopulta lähtöpäivä. Lähtöämme Taalintehtaalla oli laiturilla juhlistamassa suuri joukko jopa pienen puhallinorkesterin voimalla. Laskimme että laiturilla oli noin 50 henkilöä vilkuttamassa. Lähdimme aikeenamme purjehtia Utöhön. Tuuli puhalsi lännestä joten vastatuuli olisi tiedossa koko matkan. Päätimme kuitenkin Lassen ehdotuksesta ajaa koneen voimin ensin Brännskäriin jonka jälkeen saimme hyvän tuulen kun käänsimme keulan kohti lounasta. Tuulta oli noin 10 m/s. Tuuli oli vakaa ja vauhti hyvää, noin 8 solmua. Päätimmekin vähän Jurmon pohjoispuolella ett emme yöpyisiään Utössä vaan jatkoimme purjehdusta yli yön kohti etelämpiä leveysasteita. Yöllä jouduimme muutamia tunteja ajamaan koneen voimin mutta kun aamu sarasti tuuli oli kääntynyt tuulemaan idän suunnalta. Pystyimme purjhtimaan samalla halssilla aina Fårösundin saakka 6-9 sekuntimetrin tuulessa. Teimme pienen pysähdyksen Gotska Sandön kohdalla. Kiertelimme ja katsoimme tätä upeaa heikkasaarta veneestä. Kunnon suojaa emme löytäneet ja koska matkaa oli vielä noin 30 merimailia Fårösundin Marinaan ja kello näytti jo iltaa niin emme menneet maihin. Gotska Sandööseen pääsee vain ankkuroimalla suhteellisen etäälle rannasta ja sitten joko uimalla tai kumiveellä.

Matkan aikana ei tapahtunut mitään dramaattista mutta kun saavuimme satamaan totesimme kuitenkin olevamme aika väsyneitä. Yön tunteina teimme 3 tunnin vuoroja aina niin että kaksi nukkui ja kaksi ole kannella. Saimme syödä Jamppen tekemää hieman Aasialaisvaikutteista hyvää hirvenlihasta tehtyä lihapataa.

Timo

Annonser

2 Responses to 22 – 23.6.2017 Taalintehdas – Fårösund 207 nm

 1. Eva Engblom says:

  Hej! Det skulle vara trevligt att kunna följa med er färd via Marinetraffic.com men man hittar er inte där. God fortsättnng på er färd! hälsn Eva Engblom

  • timopettersson says:

   Vi försöker fixa en länk på sidan som direkt går till Marinetraffic.com

   Uffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: