24.6.2017 Fårösund – Visby

Etapp nr 2, sträcka   55,5 nm

Midsommardagen började med gråa moln och lite duggregn. Vi gjorde en runda upp till Fårösunds samhälle för att bunkra lite småsaker som vi glömt i brådskan. Dessutom köpte vi goda semlor gjorda på surdeg.

Efter det var det dags för den obligatoriska väderleksrapporten före vi skulle kasta loss. Vädret visade sydväst 8 m/s, våra planer var att gå ut till sjöss för att sedan göra ett slag in mot Visby. Efter ca 10 nm märkte vi att vädret och vågornas storlek ökade, vi hade vindstyrkor upp mot 14 m/s i byarna så det var ganska gropig färd. Sent på kvällen kov vi fram till Visby och blev mottagna av en trevlig hamnvakt som direkt hänvisade oss en fin plats i hamnen.

Under natten blåste det upp på nytt och det blev en orolig natt i Visby gästhamn, sydvästlig vind gör att vågorna hittar ända in till gästhamnen och gör vistelsen orolig.

Söndagen 25.6.2017 och måndagen 26.6.2017 blev/blir mellandagar från seglingen eftersom vindstyrkan hela tiden var över 10 m/s. Under natten registrerade vinmätaren hastigheter upp över 17 m/s så det kändes nog som ett bra alternativ att stanna i hamn. I stället besöte vi bl.a. Lummelunda grottan, Gotlands största rauk Jungfrun och så gjorde vi en tur över till Slite som ligger på östra sidan av Gotland.

På hemfärden blev det en tur via Biltema för att inhandla lite reservdelar. En snabbkoppling i vårt färskvattensystem hade börjat läcka. Reservdelen passade perfekt, nu kan vi åter använda färskvatten utan att behöva torka upp i bilgen hela tiden.

Nu blir det mat igen, Jappe och Timo är våra mästerkockar ombord. Båda tävlar om att överträffa varandra med gourmetmat.

Uffe

Annonser

One Response to 24.6.2017 Fårösund – Visby

  1. Barbara says:

    Tar ni iland på Bornholm så rekommenderas Gudhjem med Christiansö strax utanför. Men kanske ni bara vill vidare efter att ha varit inblåsta på Gotland. Hälsningar Barbara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: