5.7.2017 Heiligenhafen – Kiel – Rendsburg

Etapp nr 8, sträcka  67 nm

Efter en ledig dag i Heiligenhafen mönstrade Lasse och Jamppe av S/Y Osprey. Timo och undertecknad fortsatte färden mot Kiel där Britt-Mari och Kia skulle mönstra på. Vi kom bara en bit ut från Heiligenhafen när kustbevakningen anropade oss och bad oss ändra kurs eftersom militären hade övningar på ett område vi inte fick segla igenom. Vi såg flera militärplan som flög med otrolig fart runt oss flera varv på hög höjd.

När vi kom fram till Kiel fick vi vänta ca 1,5 h för att bli slussade in i kanalen, det var en stor tanker som krävde bogserbåtar som slussades ut från kanalen.

Slussningen av S/Y Osprey gick som en dans, vi var endast 5 st fritidsbåtar som kom samtidigt med oss. Efter slussningen steg Britt-Mari och Kia på båten.

Det är viktigt att följa ordningsreglerna som gäller på Kielkanalen, håll till höger, förbjudet att segla osv…, ja så är det förbjudet för fritidsbåtar att trafikera efter mörkrets inbrott.

Det blev motorgång till Rendsburg där vi övernattade i en liten men trevlig marina. Vi låg bredvid en finsk flaggad segelbåt som var på väg mot Finland. Den nya ägaren hade hämtat den från Bremerhafen.

Uffe

 

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: