6.7.2017 Rendsburg – Brunsbuttel – Cuxhafen

Etapp nr 9, sträcka  53 nm

Vi åkte vidare längs Kielkanalen, som alltså trafikeras av stora och långa lastfartyg som man skall se till att hålla undan för. Vädret var äntligen lite varmare och under färden till Brunsbuttel kunde vi beundra tyskarnas hus, som låg invid kanalen. Det finns också cykelleder längs hela kanalen och det var väldigt populärt att cykla där.

På sen eftermiddag slussades vi ut från kanalen i Brunsbuttel, vi hade tur för slussen var öppen när vi kom fram så det var bara att köra in. Vi var åter endast fritidsbåtar så själva slussningen gick väldigt snabbt.

När vi kom ut från kanalen fick vi känna på tidvattnet och strömmarna första gången, som tur hade vi medström fram till Cuxhaven. Vår logg visade 7 knop men SOG (Speed Over Ground) visade 9 knop.

På kvällen anlöpte vi Cuxhaven som var en mindre hamn än jag väntat mig. I hamnens restaurang unnade vi oss schnitzel och pasta med räkor. Kia, Timo och Britt-Mari lånade hamnkontorets dragkärra och gick upp till lokala Lidl för att proviantera, bl.a. vin för 1,99 eur per flaska.

Uffe och Britt-Mari

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: