7.7.2017 Cuxhaven – Helgoland

Etapp nr 10, sträcka  40 nm

En tidig avfärd kl 6.00 från Cuxhaven med riktning Helgoland gick för motor eftersom vi inte hade någon vind att tala om. Vi fick flera regnskurar på oss under färden men när vi kom fram till Helgoland började solen skina och värmen kom. Helgoland är en skattefri zon varför vi passade på att bunkra diesel så mycket vi kunde, totalt 220 l á 0,88 eur/l passade oss bra.

Efter det fick vi söka en ledig plats i hamnen och eftersom vår båt var över 12 m så fick vi inte ligga där vi först tänkt oss eftersom platserna var tänkta för båtar under 12 m utan vi fick ligga som fjärde båt med sidoförtöjning.

Helgoland är en mycket speciell ö, under andra världskriget var ön tungt bestyckad av Tyska armen. Engelsmännen sprängde en stor del av öns anläggningar vid krigsslutet. Numera finns det ca 2500 bäddplatser för turister på Helgoland. Centrum på Helogoland är som en större stad, butikerna saluför sina produkter taxfree men inte märktes det i priserna när vi var ut för att äta eller dricka kaffe.

Vi gjorde en vandring runt ön och fågellivet var mycket unikt, bl.a. stora kolonier av Sula fanns på öns nordliga delar. Dom var inte ett dugg rädda utan det gick bra att fotografera dom på 1,5 meters avstånd där dom låg och vaktade sina ungar.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: