19.7.2017 Guernsey, UK – Roscoff, Frankrike

Etapp nr 22, sträcka  86 nm.

Efter att vi tankat skattefri diesel startade vi färden vidare mot Frankrike och Roscoff. Färden blev jobbig eftersom vi hade vinden rakt i nosen och vindstyrkan var över 10 m/s när vi startade. Vi försökte kryssa men strömmen var stark och vågorna besvärliga så vi fick ta hjälp av motorn. Når vi närmade oss Frankrike fick vi beundra de rosa granitklipporna vid Ploumanac´h.  Britt-Mari läste för tillfället just en deckare på tyska som just handlade om dessa områden, det var extra intressant att besöka samma område med egen båt.

Vi anlände till Roscoff vid 22.30 tiden, inte en minut för sent för det började just skymma när vi tog iland i en mycket fin marina.

Följande dag beslöt vi oss för att ta en mellandag eftersom en hel dag till sjöss är påfrestande för hela besättningen.

Vi tog Roscobussen in till centrum, Roscobussen var helt gratis och trafikerade centrum med omnejd och kunde nyttjas av vem som helst.

Roscoff är en mycket naturskön och välskött liten stad. Många caféer och restauranger gjorde att vi trivdes extra bra. Vi åt både salta och söta crépes och det var mycket gott.

Följande dag hade det lovats hårda vindar och regn så vi fick ta ännu en mellandag på grund av det hårda vädret, vår vindmätare registrerade över 25 m/s så det var skönt att inte behöva vara ute och tampas med vädrets makter. Britt-mari och jag gjorde en 12 km promenad längs en vandringsled runt stan, mycket naturskönt och friskt.

Lasse skulle mönstra ombord den 22.7.2017 i Brest och eftersom tiden höll på att rinna ut beslöt vi oss för att ändra planerna och hämta honom med bil på flygfältet i Brest i stället för att försöka hinna segla dit.

Timo och Kia tog sig ann att försöka hyra en bil för följande dag men det var lättare sagt än gjort, efter 3 h sökande hittade de äntligen en bil i grannbyn.

Den 22.7 åkte vi ut på biltur till Ploumanac´h för att titta på de rosa granitklipporna från land. Regnet strilade ner men just när vi kom ut till klipporna slutade regnet. Fyren och klipporna var helt unika, varje år besöker tusentals turister denna sevärdhet. Vi fortsatte söderut med bilen till Brest där Kia och Timo steg av för att bo på hotell i två dagar, på tillbakavägen till Roscoff hämtade vi Lasse vid Brest flygfält. Lasse hade med sig en ny drivenhet till vår autopilot ”Helsman” som strulat en hel del under resan. Den gamla skall repareras och bli som reserv.

 

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: