24 – 26.7.2017 Brest, Frankrike – Cedeira, Spanien

Etapp nr 25, sträcka  350 nm.

Lasse och Timo gick och bunkrade mat medan skepparen tankade vatten och bränsle.

Kl 19.15 kastade vi loss, Britt-Mari och Kia stod på bryggan och vinkade av oss. Dom skulle flyga hem två dagar senare.

Vi hade tidvattnet med oss och kom ut till havs just före det skymde helt. Vi hade underbar segling hela natten, det var kolmörkt men marelden lyste upp vårt kölvattnet. Vi seglade över 8 knop i långa sträckor.

När morgonen kom avtog vinden och vi var tvungna att starta motorn och motorsegla för att överhuvudtaget göra någon fart.

När Lasse stod på akterdäck och gjorde den obligatoriska pensionärsgymnastiken blev han skrämd av ett starkt frustande ljud, det var en Nordkapare (val) som just blåst ut vatten och luft precis bredvid oss där vi seglade. Vi såg upp emot 10 – 15 Nordkapare under överfarten, flera gånger flera tillsammans, uppskattningsvis var flera lika långa som vår båt.

Flera gånger hade vi också sällskap av delfiner som simmade tillsamman med oss och underhöll oss med sina graciösa simning.

Vi gjorde flera försök att fotograferad både Nordkaparen och delfiner men det var lättare sagt än gjort. På några kort lyckades vi ända fånga både delfiner och Nordkaparen som blåser ut ett moln av luft och vatten.

Vi hade som mål att segla till La Coruna men vindriktningen gjorde att vi ändra riktning och gick till Cedeira i stället.

Kl 19.45 anlände vi till Cedeira och ankrade upp i en naturskön vik efter 48 h och 30 min till sjöss. Efter en obligatorisk ankar sup var besättningen förtjänta att krypa till kojs och få sova ut en hel natt.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: