26 – 30.7.2017 Cedeira – La Coruna, Frankrike

Etapp nr 26, sträcka  30 nm.

Ankarviken i Cedeira var så skön att vi beslöt att stanna 2 dagar för att vila oss genom att besöka lokala sevärdheter och simma. Vattnet är nog inte ännu så varmt som vi önskat oss, ca 20 grader så ungefär samma som hemma den här tiden på året.

Vi pumpade upp gummijollen och körde iland, nästan alla platser som vi besökt har gamla fästningar av något slag och samma gällde också för Cedeira. En fin liten fästning med utsikt över havet och inloppet till viken, fästningen byggdes i början på 1800-talen för att skydda sig mot Engelsmännens angrepp.

Färden till La Coruna bjöd inte på överraskningar annat än att vi hade jättestora dyningar som kom rullande in, vinden var endast 2 – 4 m/s så det kändes overkligt att båten höjdes flera meter och i nästa ögonblick var vi nere i vågdalen och inte såg annat än vatten.

Hamnen i La Coruna är mycket stor, det fanns hur mycket ledig platser som helst, bara att välja och vraka. Vi fick rabatterat pris på hamnplatsen 24,50 eur/natt eftersom vi är anmälda till ARC regattan.

La Coruna är en intressant stad med många sevärdheter, följande morgon promenerade vi till fyren Hercules som är världens äldsta i bruk varande fyr. Den byggdes av Romarna för över två tusen år sedan och hör numera till UNESCOS världsarv. Fyren är 120 m hög ovan havsytan och utsikten från fyren är otrolig.

Idag har skepparen färdigställt vår watermaker som skall omvandla havsvatten till drickbart vatten, testkörningen gick bra och den egentliga testen sker imorgon när vi seglar vidare. Mera om detta senare.

Efter det avnjöt vi en mycket god paella på en liten lokal matrestaurang i centrum. Det var Lasses stora dröm att få äta paella i Spanien och den önskan är nu uppfylld.

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

2 Responses to 26 – 30.7.2017 Cedeira – La Coruna, Frankrike

  1. Kaj Genberg says:

    Härligt att höra att ni nu har någon form av värme i varje fall. Och dessutom kan ta det lugnt! Önskar er en god fortsättning ner mot Portugals kust och öarna därutanför så småningom 🙂

  2. Barbara says:

    Hör gärna mera om ert vattenfilter. Vi har blivit rekommenderade ett sådan till stugan. Fungerar det med solenergi eller häller ni vattnet i Melittafilter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: