3 – 4.8.2017 Camarinas – Muros, Spanien

Etapp nr 28, sträcka  41 nm.

Efter en skön vistelse i Camarinas fortsatte vi längs den beryktade kusten Costa de Morte. Vi passerade Cabo Finisterre som är är beryktad för att vara en besvärlig udde att passera och där många skeppsbrott har ägt rum. Stället är också känt för att att ofta ha dimma. Vi upplevde inget skeppsbrott men däremot dis och dimma i olika repriser. Färden gick bra och vi kom helskinnade till Muros som som visade sig vara en mycket trevlig liten stad.

När vi kom in till marina möttes vi av en hamnkapten som genast påminde oss om att detta var en privat gästhamn och att vi borde ha anropat honom på VHF kanal 9 före vi kom in till marinan. Vi borde också ha valt en annan brygga för vår vistelse eftersom den bryggan vi valt var reserverad för båtar upp till 12 m. Han lugnade sig lite när vi meddelade att vår båt är 11,99 m lång. Efter en stund blev han riktigt trevlig och pratsam men det sista han sade när vi hade betalt hamnavgiften var att vi nästa gång måste komma ihåg att anropa honom på kanal 9 före vi kommer in i marinan.

Vi levde riktigt semesterliv i Muros och besökte den lokala beachen för att simma bland alla andra turister. Skepparen hade börjat se ut som en vildvuxen sjöbjörn och behövde snyggas till så det blev dags att besöka den lokala barberaren. Skepparen förklarade på engelska vad som skulle göras och barberaren svarade på spanska, jag tror inte att någondera förstod varandra men allting gick bra och håret blev klippt.

Följande dag hyrde vi bil för att göra en tur till Castro de Barona som är en gammal by eller fästning som härstammar från järnåldern. Det var intressant att se hur man valt en plats som var enkel att försvara mot inkräktare både från havet och från landssidan.

Vi körde vidare ut till fyren på Cabo Finisterre, dimman låg tät när vi kom ut till fyren, vi uppskattade att sikten var högst 50 m. Cabo Finisterre är också slutdestinationen för många som vandrar pilgrimsrutten Camino de Santiago de Compostela. Vi såg flera vandrare som segt kämpade sig upp dom sista hundra metrarna till fyren för att där avsluta sin bedrift.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: