9 – 15.8.2017 Sanxenxo – Vigo, Spanien

Etapp nr 32, sträcka 20 nm.

Vi fortsatte följande dag vidare mot Vigo. Vi hade planer att besöka en liten marina före själva Vigo men den marinan var full så vi fick fortsätta vidare mot Vigo. För säkerhets skull ringde vi i förväg till marinan i Vigo och det var bra eftersom det var ont om lediga platser, det skulle vara en stor regatta hela veckoslutet i Vigo. Det finns tre marinor i själva Vigo, marinan i centrum och två marinor lite i utkanterna av Vigo. Marinan i centrum var helt fullbokad så vi fick ligga i Marina Davila Sport vilket visade sig vara en lugn och bra marina.

Vi besökte centrum av Vigo och hade tänkt oss att besöka ön Ice men alla turer ut till ön fullkokade, vi fick biljetter till Isla de Ons till följande dag istället. Det visade sig vara ett bra alternativ, Isla de Ons har många fina vandringsleder med olika svårighetsgrad. Den längra rutten blir ca 12 – 14 km och är mycket tuff, speciellt med tanke på att solen oftast är gassande het. Vi besökte fyren, södra ändan av ön samt tittade på den otroliga utsikten från norra ändan av ön. Lasse och Timo njöt av mohitos på beachserveringen medan skepparen kämpade på med rundturen runt ön.

Efter att ha besökt många länder utan att träffa på några landsmän hörde vi plötsligt finska från grannbordet där vi satt på uteserveringen vid stranden, det var Anna och Suvi från Rovaniemi som semestrade i Spanien och bestämt sig för att besöka ön.   Det finns en campingplats på ön och dom hade tillbringgat natten där. Flickorna var lika överraskade som vi för det är verkligen inte någon typisk semesterplats för finländare.

Följande dag flög Elin och Oskar från Finland till Viga, det var dags för besättningsbyte. Lasse och Timo skulle i sin tur resa hem följande dag. Timo hade seglat med sedan starten 22.6 och för Lasse var det redan andra turen att vara ombord. Lasse skulle återvända om ca 2 veckor för att segla med vidare till till Madeira och Kanarieöarna.

Nu väntar vi ännu på Adam och Ida som skall anlända 15.8.

Uffe

 

 

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

One Response to 9 – 15.8.2017 Sanxenxo – Vigo, Spanien

  1. Helena Fabritius says:

    Ser att ni anlänt till Porto. Hurttiga som ni är får vi säkert se Bild från Clérigosin kyrkans 76 meter höga torn – säkert en fantastisk utsikt !
    Sensommarhälsningar
    Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: