22.8.2017 Nazaré – Peniche, Portugal

Etapp nr 38, sträcka 23 nm.

Vi startade kl. 7.45 med sikte mot Peniche. Det var en aning dimmigt på morgonen men det klarnade upp efterhand. Vi hade svaga vindar så det blev att köra för motor. Gästhamnen i Peniche var ganska liten och vi hade därför en båt som låg utanför oss med sidan till.

I varje hamn finns det rikligt av en viss fisk. Den äter allt som flyter omkring i hamnbassängerna. Den vore lätt att håva in i mängder men är tydligen så oren att inte ens måsarna vill äta den.

Peniche är fiskeort som numera är relativt känt för sina stränder och surfing. Vi gick till stranden Praia de Peniche de Cima för att kolla surfmöjligheterna. Eftersom det hade blåst endast svagt under dagen var inte vågorna så stora. Ida och Oskar hyrde varsitt surfingbräde och våtdräkter. Då tidvattnet drog ut blev vågorna bättre och de lyckades få några fina åk.

Uffe, Adam och Elin gick och handlade mat så länge Ida och Oskar surfade. På kvällen gick hela besättningen och åt middag på en trevlig liten restaurang. Restaurangägaren var pratglad och intresserad av seglatsen. Vi åt havsabborre, torsk, biff och caesarsallad. Till efterrätt blev det enorma New York cheesecake eller pannacotta. Middagen var lyckad och alla var mätta och belåtna när vi gick från restaurangen.
Elin och Oskar

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: