2 – 4.9.2017 Funchal, Madeira – Santa Cruz, Teneriffa

Etapp nr 42, sträcka 271 nm.

Vi starta seglingen mot Santa Cruz på Teneriffa vid 19.40 tiden på lördag kvällen. Efter att vi lämnat Madeira och inte längre var i skydd av ön ökade vinden i styrka och under natten blåste det upp till 15 m/s i byarna. Vindprognosen hade lovat  6 – 10 m/s så det blev en betydligt skumpigare natt än vi beräknat och alla hade nog lite svårt att sova. Båten klarade sjögången riktigt bra, vi hade slör med vinden in från babord. Mörkt var det aldrig eftersom vi nästan hade full måne hela färden. Under morgonen avtog vinden i styrka men sjögången gjorde seglingen orolig. Alla försökte sova så gott det gick under dagen för att klara följande natts vaktturer.

Följande natt var tyvärr molnig och därför kunde vi inte njuta av fullmånen, men konstigt nog var det aldrig helt mörkt eftersom månen lyste ovanför molnen.

Under nattseglingarna kunde vi beskåda marelden som lyste upp vårt kölvatten, samma kunde vi också se när vi spolade i WC.

Vi hade flera gånger besök av nyfikna delfiner som simma runt båten, många gjorde fina skutt för att visa hur bra simmare dom är.

Pio gjorde mat oberoende av sjögången, dessutom fick hon några medaljer i form av blåmärken som bevis på hennes tapperhet i pentryt. Vi tackar Pio för den goda maten ombord.

På morgonen efter den andra nattens segling kunde vi se Teneriffa i fjärran.

Kl 11.50 tog vi i land i marinan i Santa Cruz de Teneriffa. Alla var nöjda att komma i land, efter att vi fått en bit mat smakade sömnen fint den kvällen.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

One Response to 2 – 4.9.2017 Funchal, Madeira – Santa Cruz, Teneriffa

  1. Kaj Genberg says:

    Tack igen för en intressant läsning! Ännu känner man igen sej då det gäller Madeira och Teneriffa men snart blir det nya namn. Marelden är härlig att ha i kölvattnet och vessabyttan! Men förstås är månen den bästa lampan på natten. Vi har i dag rustat för Bruksrundan, lagt ut bojarna med Vicke, Bobby o jag och förbereder oss på en regnig kappseglingsdag med 12 anmälda båtar. Vi saknar två KImitobåtar, var månne deras skippare dräller? 😉
    God fortsatt seglats! Eller välkomna hem emellan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: