5 – 24.9.2017 Santa Cruz, Teneriffa

Santa Cruz på Teneriffa

Måndag

Vi anlände på eftermiddagen, alla var trötta efter seglingen så det blev nog mest vila den eftermiddagen och kvällen.

Tisdag

Pio, Lasse, Maria och Linus besökte utebadet. Jag hyrde en cykel och gjorde en tur till grannmarinan för att höra sig för om möjligheterna att lyfta upp Osprey för tvätt, bottenmålning och service. Dock verkar det som om möjligheterna är ganska små just i den marinan. På hemvägen cyklade jag förbi ett lite café med intressanta målningar på ytterväggarna av olika cykelstjärnor.

Onsdag

Pio, Lasse, Maria och Linus besökte Playa de Las Teresitas som är känd för sina härligt långa badstrand. Jag gjorde en sightseeing runda i staden.

Fredag

Dagen började med att Linus mönstrade av, han skall tillsammans med en kompis bestiga berget Pico del Teide som är 3718 m ovan havsytan. Pio, Maria och Lasse gick till utomhusbadet med laguner för att njuta i värmen.

Jag själv har gjort servicearbeten för/på båten. Jag började med att boka plats till till marinan i Las Palmas till den 25 eller 26.9. Därefter sökte jag efter möjligheter att lyfta båten för tvätt av botten, för montering av nya zinkanoder samt för att måla ny bottenfärg.

Därefter fortsatte jag med byte av olja och oljefilter i motorn samt byte av impeller i sjövattenpumpen.

Lördag

Gjorde några dyk under båten för att kontrollera zinkanoderna på s-drevet, bogpropellern och under båten.

Anoderna på själva s-drevet var mycket frätta, den ena anoden hade helt lossnat och den andra var till hälften bortfrätt. Anoderna under båtens botten var ännu i bra skick likaså bogpropellerns anod, men det är nog hög tid att få s-drevets anoder ersatta så fort som möjligt.

Söndag

Maria mönstrar av och Uffe flyger hem till Finland för 2 veckor. Under tiden är Pio och Lasse båtvakter ombord på S/Y Osprey

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

One Response to 5 – 24.9.2017 Santa Cruz, Teneriffa

  1. Helena Fabritius says:

    Nu visar marintraffic att du är på land 😀 hmmmmm e du på väg på sightseeing? Häntä otåligt på uppdatringar…. Har hört rykten on folkdans…. Ha de bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: