25.9.2017 Santa Cruz, Teneriffa – Las Palmas, Gran Canaria

Etapp nr 44, sträcka 55 nm.

Efter en skön och avkopplande två veckors vistelse hemma i Finland kom jag tillbaka till Santa Cruz den 24.92017. Pio och Lasse var ”båtvakter” under tiden jag var i Finland, tack för det. Det är alltid säkrare att ha någon som håller ett öga på båten när man själv är långt borta. Många båtmänniskor lämnar båtarna förtöjda i någon marina, oftast för flera veckor för att resa hem, under tiden försöker man få någon annan båtägare att hålla ett öga båten.

Följande dag måndagen den 25.9.2017 kastade vi loss för att segla över till Las Palmas på Gran Canaria. Pios och Lasses flyg skulle avgå 27.9.2017 från Las Palmas så det var ingen tid att förlora. Väderprognosen lovade svaga vindar vilket var bra, det brukar förekomma ett vindfenomen mellan öarna i Kanarieöarna, vinden nästan fördubblas inom vissa områden, s.k. accelerationszoner. I vårt fall märkte vi inte av det någonting men många varnar och säger att man skall förminska segelytan eller reva som det heter på seglingsspråk i god tid före man kommer till en accelerationszon.

Vi anlände till Las Palmas 17.40, tog i land vid marinans kontor för att få oss anvisade en plats. Vi hade meddelat marinan att vi anländer den 25.9.2017, alla båtar som skall delta i ARC eller ARC+ har automatiskt en plats reserverad i marinan.

Efter att vi installerat oss vid vår plats kunde vi konstatera att det redan fanns minst 10 båtar i marinan som hade ARC flaggan hissad vilket betyder att dom skall delta i årets ARC regatta. Mera om ARC i ett senare inlägg.

Uffe

 

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: