26.9.2017- 31.10.2017 Las Palmas, Gran Canaria

 

Tisdagen 26.9 2017

Vi turistade i Las Palmas med Pio och Lasse, vi kollade in var busstationen ligger och vilka bussar som går till flygfältet. Las Palmas är en vidsträckt stad som består av flera stadsdelar som har sina egna centra. Själva marinan ligger inte direkt i något centrum utan du får gå ca 1 km för att komma till något av köpcentrumen. Matbutik finns ändå relativt nära marinan så det underlättar dom dagliga uppköpen. Lokaltrafiken verkar fungera jättebra så bara jag blir bekant hur den fungerar så är det inga problem med avstånden.

Onsdag 27.9.2017

Pio och Lasse flyger hem till Finland efter att ha varit ombord sedan 24.8.2017, d.v.s. över en månad. Allting har gått bra och vi har alla blivit bortskämda med Pios goda mat. Nu känns båten stor när man är ensam ombord.

Torsdag 28.9.2017

Nu blir det att börja försöka ordna med upptagning av båten, båtens botten skall tvättas och målas, zinkanoderna skall bytas och annan service skall göras. Det lokala varvet har lovat att båten skall tas upp inkommande fredag, får se hur det blir.

Varvet ringde att upptagningen flyttas till måndag eller tisdag. Får se hur det här skall gå.

Fredag 29.9.2017

Eftersom det inte blir någon båtupptagning så bestämde jag att jag åker ut och tittar på vulkankratern vid Pico de Bandama. Det var en intressant tur ner i kratern med solen som stekte från en molnfri himmel så det var en jobbig klättring ner och upp tillbaka. Det är verkligen nödvändigt att ha mycket vatten med när man är ut och vandra här.

Söndag 1.10.2017

Varje söndag kl 11.3o uppträder lokala sång och folkdansgrupper på Pueblo Canaria. Dom sjunger lokala sånger och dansar traditionella folkdanser, mycket vacker sång och trevligt att titta på.

Tisdag 3.10.2017

Ingen båtupptagning i sikte ännu. Beslöt att i stället besöka tekniska museet i Las Palmas, det var en intressant upplevelse. Du fick prova på en massa intressanta uppgifter, bl.a virtuell värld, 3D robotåkning, gyroskop, m.m.

Onsdag 4.10.2017

Hade länge tänkt skaffa överdrag till sofforna runt matbordet, hittade i Ikeas katalog överdrag som verkade ok. Bara att ta bussen och åka ut till Gran Canarias lokala IKEA, ca 30 minuters färd med lokal bussarna, pris 1.50. IKEA här är precis som hemma, till och med köttbullarna och lingonen smakade som hemma. Passade samtidigt på att köpa en ny matta till nedgången från sittbrunnen, den gamla började vara lite sliten.

Torsdag 5.10.2017

Då är det äntligen dags för upptagning av båten, Fredrik från båten bredvid ställer upp och hjälper mig att flytta båten till upptagningsbryggan. Upptagningen är mycket professionellt gjord och efter det tvättas båtens botten och sedan stöttas båten upp på land för att jag skall kunna fortsätta med andra servicearbeten.

Fredag 6.10 – – Onsdagen 18.10.2017

Båten är upptagen och nu är det hårt arbete med att få allting fixat för att båten skall vara klar för Atlantöverfärden.

Började med att tvätta och vaxa båten, senast detta gjordes var hemma i Finland och sol och hav sliter hårt på en glasfiberbåt. Följande var att måla ny bottenfärg för den gamla var ganska sliten. Bytte också samtidigt alla zinkanoder. Samtidigt började vi undersöka rodret som ibland hade haft ett konstigt biljud som inte skall höras, vi tog bort rodret och märkte att det kommit in vatten i rodret. Det blev att skära upp hela rodret och ta ut all polyuretan som fanns i rodret, efter det skull det lamineras fast tillbaka och fyllas med ny polyuretan, slipas, spacklas och målas. Samtidigt bytte vi också rodrets lager som hade tecken av slitage.

Onsdagen 18.10 var det åter dags att sjösätta båten efter nästan 2 veckor på land.

Nu börjar förberedelserna inför ARC+ på allvar, Lasse och Linus flyger från Finland torsdagen den 26.10.2017 och Oskar kommer måndagen 30.10.

Uffe

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: