1.11.2017, – ARC+ 2017

Söndagen 5.11.2017

Nu börjar det dra ihop sig med endast 3,5 tim till starten, det börjar pirra i magen. Nej det skall bli skönt att komma iväg efter alla förberedelser. På länken nedan kan ni följa vår överfart.

Klicka på länken nedan så kommer ni till sidan som visar båtarnas postion, välj ARC+ och båten Osprey för att se vår position.

ARC+ länken till båtarnas position 

eller så kan ni också skriva in

https://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx

i er webbläsare.

Hälsar

Uffe

 

Lördag 4.11.2017

ARC och ARC+ är Atlantic Rally for Cruisers. De startar i Las Palmas på Gran Canaria och avslutas i Rodney Bay på St Lucia i Karibien. + version går via Cape Verde och Mindelo för ett stopp på några dagar medan ARC går direkt till Rodney Bay.

Vi deltar tillsammans med 70 andra båtar i ARC+ och vår start går av stapeln den 05.11.2017 kl 13.00 lokal tid (15.00 i Finland).

World Cruising Club organisationen ordnar detta evenemang, ARC som startar 19.11 brukar ha över 200 båtar och ARC+ ca 70 båtar.

Vi har gått på seminarier och förevisningar och fått lära oss allt från hur vi blir räddade av helikopter till hur vi skall läsa väderrapporter m.m. Det har verkligen varit en givande vecka men med mycket som skall göras på båten, vad vi skall proviantera till hur vi skall få allting stuvat ombord. Som tur är så har Lasse tagit ansvaret för provianteringen och Linus och Oskar har bistått honom på alla butiksresor. Nu börjar vi sakta ha allting skaffat, en sista butiksresa ikväll ännu och sen får vi börja fundera på morgondagens start.

Uffe

 

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

2 Responses to 1.11.2017, – ARC+ 2017

  1. Kaj Genberg says:

    Gina och Kaj tänker på er och håller tummarna! Allt gott på er spännande överfart önskar vi er!

  2. Torbjörn Hägg says:

    Jag har följt med er sedan starten och nu den 11.11.kl 1340 ser jag att ni har 125,7 nm kvar, så det skulle vara på sin plats att segla förbi Bavaria 39:an som ni har framför er. Ni går ändå en knop fortare än den. Segla upp till 5 te plats bara igen. Lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: