24.6 – 25.6 Orkney (Kirkwall) –Fair Isle Shettland (Lerwik) n.100 mm

24.6 – 25.6 Orkney (Kirkwall) –Fair Isle Shettland (Lerwik) n.100 mm

Kirkwallista lähdimme purjehtien kohti Fair Isleälastinamme 4 pulloa maailman parasta Whiskyä, Purjehdimme pitkästä ilman moottorin apua aikaa miltei koko matkan 5-6 sekunttimetrin tuulessa mielestämme yhteen maailman hienoimpiin saareen. Faire Isle on kun merestä kohonnut lapin maisema. Saarella ei näkynyt yhtään puuta, sen sijaan lampaita oli sitäkin enemmän. Saaren ranta muodostuu korkeista ja jyrkistä kalliomuodostelmista. Saarella asuu noin 70 asukasta ympäri vuoden ja on lintu harrastajien suosittu kohde. Vietettyämme päivän saarella ja syötyämme juhannus aaton päivällisen lähdimme yötä vasten kohti Shettlantia. Meri oli levoton vanhasta tuulen aiheuttamasta tuulesta ja meri virroista,mutta tuuli miltei olematon. Jouduimmesiis ajamaan moottorin avullanuo noin 40 merimailia. Vurpttelimme vahtivuoroja jokatoinen tunti, niin ettäkannellaoli aina kaksija kaksi nukkui.Saavuimme noin klo 5 aamullaLerwikin joka oli aivan täynnä purjeveneitä. Osoittautiui että menossa oli Bergenin –Lerwik purjehduskilpailu,miksi suurin osa venekunnistaolinorjalaisia. Vuokrasimme auton ja lähdimmetu tustumaan saaren eteläosaan. Tuuli oli voimakas ja taivaalta tihkui vettä. Saaren eteläkärjessä korkealla jyrkällä rantakalliolla sijaitsee loisto ja sen ympärillä kallionrinteillä tuhansia lintuja mm Lunneja. Aivan mieletön näky kaikenkaikkiaan ja dramaattiseksi  kokemuksen teki tuo hyvin kylmä, sateinen ja tuulinen sää. Lunnit eivät pelänneet ihmisiä joten kuvasimme kilpaa niitä ja ihmettelimme lintujen elämää rantakallioiden jyrkänteillä.

Koska satama on täynnä prjeveneitä jouduimme olenmaan kylki kyljessä jopa 5 venettä. Täällä ei satama altaisiin voi ankurioda keula kohti laituria vaan vene kiinnitetään kylky vasten pontoonilaituria. Näin ollen uloimman veneiden miehistöt joutuvat menemään maihin muiden veneiden kautta.

Huomenna tutustumme saaren pohjoisosaan. Ja suunnitelemmelähtevän kohti Norjaa maanantaina.

Timo

Annonser

Om S/Y Osprey
Sailor

One Response to 24.6 – 25.6 Orkney (Kirkwall) –Fair Isle Shettland (Lerwik) n.100 mm

  1. Kia Lundqvist says:

    Spännande! Kommer ni månne att ha nån hörbarhet alls under överfarten till Norge? Hur länge räknar ni att det kommer att ta? Med andra ord – när kan vi här hemma räkna med att få höra av er?
    Verkligen intressanta landskap ni beskriver. Svårt att föreställ sig hur det egentligen ser ut. Men det får jag se på bilderna sen senare.

    Lycka till med överfarten och hoppas ni får det bästa tänkbara vädret!
    Kram från Kia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: